O‘ZBEKISTON SSR TASHQI SIYOSIY VA ILMIY ELITASI SHAKLLANISHI TARIXIDAN: ABDUSAMAT BOBOXO‘JAYEVNING STRATEGIK FAOLIYATI (ARXIV HUJJATLARI TAHLILI ASOSIDA) - Abdullayev Botir Jabbor o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  XX  asrning  o‘rtalarida  O‘zbekiston  ijtimoiy-siyosiy va ilmiy hayotida muhim rol o‘ynagan davlat arbobi va olim  – Abdusamat Boboxo‘jayevning  ko‘p  qirrali  faoliyati  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  kadrlar nomenklaturasi,  diplomatik  vakillik  va  iqtisodiy  tadqiqotlarning  institutsional shakllanishi masalalari yangi topilgan arxiv manbalari hamda zamonaviy davlatchilik konsepsiyalari prizmasi orqali yoritilgan.