BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING KREATIV KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHDA LOYIHAGA ASOSLANGAN TA’LIM METODINING AHAMIYATI - Dovutxo‘jayeva Ominaxon Saidbakirxo‘ja qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining kreativ kompetentligini rivojlantirishda  Loyihaga  asoslangan  ta’lim  metodining  pedagogik  imkoniyatlari ilmiy-nazariy  va  amaliy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Zamonaviy  ta’lim  tizimida pedagogdan  faqat  bilim  berish  emas,  balki  o‘quvchilarni  mustaqil  fikrlashga, muammolarni hal etishga, ijodiy yondashuvga va amaliy faoliyatga yo‘naltirish talab etiladi.  Shu  nuqtai  nazardan  ushbu  metodo‘qituvchining  kreativ  kompetentligini shakllantirishda samarali vosita sifatida namoyon bo‘ladi. Tadqiqot davomida kreativ kompetentlik  tushunchasi,  uning  tarkibiy  qismlari,  metodning  mazmun-mohiyati hamda  boshlang‘ich  ta’limdagi  ahamiyati  o‘rganildi.  Natijalar  shuni  ko‘rsatdiki, loyiha asosida tashkil etilgan ta’lim o‘qituvchilarning innovatsion fikrlashi, metodik mahorati,  tashabbuskorligi  va  kasbiy  moslashuvchanligini  oshiradi.  Maqolada boshlang‘ich  ta’limda  loyihaga  asoslangan  ta’lim  metodidan  foydalanish  bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar berilgan.