O‘ZBEK VA RUS LINGVISTIKASIDA BAHOLOVCHANLIK VA PEYORATIVLIK MASALASINING QIYOSIY TAHLILI - Zaripova Matluba Kulfiddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur  maqolada  rus  va  o‘zbek  tillarida  baholovchanlik  (оценочность)  va peyorativlik  (pejorativlik)  kategoriyalarining  lingvistik  tabiati,  ularning  ifodalanish vositalari  hamda  funksional  xususiyatlari  qiyosiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot natijasida ikki til tizimida baholovchanlikning umumiy va farqli jihatlari aniqlanadi, peyorativ birliklarning semantik-pragmatik xususiyatlari ochib beriladi.