ONLAYN VA OFLAYN TA’LIM MUHITIDA TALABALARNING BILIM O‘ZLASHTIRISH DARAJASINI TAHLIL QILISH - Abdullajonova Shahnoza Qudratillo qizi.; Qodiraliyeva Mushtariy Omadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:    Ushbu  maqolada  onlayn  va  an’anaviy  ta’lim  shakllarining samaradorligi qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida har ikkala ta’lim turi o‘quv jarayoniga  ta’siri,  afzalliklari  va  kamchiliklari  ilmiy  manbalar  asosida  o‘rganildi. Shuningdek, talabalarning bilim o‘zlashtirish darajasi, mustaqil ishlash ko‘nikmalari va motivatsiyasiga ta’siri ko‘rib chiqildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, onlayn ta’lim moslashuvchanlik  va  qulaylikni  ta’minlasa,  an’anaviy  ta’lim  esa  bevosita  muloqot orqali chuqurroq o‘zlashtirish imkonini beradi. Tadqiqot yakunida ta’lim jarayonida har ikkala shakldan samarali foydalanish zarurligi asoslab beriladi.