TALABALARNING MUSTAQIL O‘QUV FAOLIYATINI BAHOLASH MEZONLARINI TAKOMILLASHTIRISH (NORMAL FIZIOLOGIYA MISOLIDA) - Avchibayeva Hurmatoy Baxtiyorovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  tezisda  oliy  ta’lim  tizimida  talabalarning  mustaqil  o‘quv  faoliyatini baholash  mezonlarini  takomillashtirish  muammosi  normal  fiziologiya  fani  misolida kompleks  tarzda  tahlil  etiladi.  Zamonaviy  ta’lim  paradigmasida  mustaqil  ta’lim talabaning bilim olish jarayonidagi faolligini oshiruvchi, uning kognitiv, metakognitiv hamda  amaliy  kompetensiyalarini  shakllantiruvchi  asosiy  omillardan  biri  sifatida qaraladi. Shu sababli, ushbu faoliyatni ilmiy asoslangan mezonlar asosida baholash muhim ahamiyat kasb etadi. Normal fiziologiya fanining murakkabligi, tizimliligi va integrativ xarakteri baholash jarayonida ko‘p komponentli yondashuvni talab etadi.