HUQUQ MANBALARI VA ULARNING HUQUQIY TIZIMDAGI O‘RNI: NAZARIYA HAMDA AMALIYOT UYG‘UNLIGI - Allayorov Doston Sherali o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada huquq manbalari tushunchasi, ularning turlari va huquqiy  tizimdagi  o‘rni  nazariy  hamda  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy huquqiy  tizimda  huquq  manbalari  davlat  boshqaruvi,  jamiyatdagi  huquqiy munosabatlarni  tartibga  solish  va  huquqiy  madaniyatni  shakllantirishda  muhim ahamiyat  kasb  etadi.  Maqolada  huquq  manbalarining  klassik  va  zamonaviy  turlari, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda amaliyotda qo‘llanish mexanizmlari yoritiladi.