GIPOTEZANI TEKSHIRISH BOSQICHLARI - Soibova Masturabonu Abdukahhor qizi,; Orziqulova Zulfizar, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  gipotezani  tekshirish  jarayonining  nazariy  asoslari va amaliy bosqichlari tahlil qilinadi. Ilmiy tadqiqotlarda gipotezaning o‘rni, uni  shakllantirish,  tekshirish  va  natijalarni  baholash  bosqichlari  batafsil  yoritiladi. Shuningdek,  statistik  usullar  va  zamonaviy  ilmiy  yondashuvlar  asosida  gipotezani tekshirishning ahamiyati ochib beriladi.