BOSHLANG‘ICH SINFLARDA O‘QUVCHILARNING NUTQ VA YOZMA SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRISH MUAMMOLARI - Abdullajonova Shaxnoza Qudratovna; Akbarova Shaxnoza Ziyodulla qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya     Maqolada  boshlang‘ich  sinflarda  o‘quvchilarning  nutq  va  yozma savodxonligini  rivojlantirishdagi  asosiy  muammolar  tahlil  qilinadi.  Nutq  va  yozma savodxonlikni  shakllantirish  jarayonida  til,  ijtimoiy-madaniy  muhit,  psixologik xususiyatlar va pedagogik yondashuvlar o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada nutq va yozma savodxonlikni yaxshilash uchun amaliy tavsiyalar berilgan. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich sinf pedagoglari va ta’lim muassasalari uchun foydali bo‘lishi mumkin.