TURLI DAVLATLAR TAJRIBASIDA 4K KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Solijonova Kumush Erkin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimining  muhim yo‘nalishlaridan  biri  hisoblangan  4K  ko‘nikmalari  —  kritik  fikrlash,  kreativlik, kommunikatsiya  va  kollaboratsiyani  rivojlantirish  masalalari  yoritilgan.  Turli davlatlar,  jumladan  AQSh,  Finlyandiya,  Janubiy  Koreya,  Singapur  va  Yevropa mamlakatlari tajribasi tahlil qilinib, ushbu ko‘nikmalarni shakllantirishning samarali usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda ta’lim tizimini modernizatsiya qilish jarayonida 4K ko‘nikmalarini rivojlantirish bo‘yicha olib borilayotgan islohotlar ham  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  asosida  ta’lim  jarayoniga  innovatsion yondashuvlarni joriy etishning ahamiyati asoslab berilgan.