MODA VA USLUB: TIKUVCHILIK SANOATIDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Jo‘rayeva Sevara Qutbidinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada moda va uslub tushunchalarining tikuvchilik sohasidagi o‘rni, zamonaviy  tendensiyalar,  dizayn  jarayonlari  hamda  iste’molchilar  talabiga  mos kiyimlar  yaratishning  ilmiy-amaliy  jihatlari  yoritiladi.  Tikuvchilik  sanoati  nafaqat iqtisodiy faoliyat turi, balki estetik qarashlar, madaniyat va innovatsion texnologiyalar uyg‘unlashgan  muhim  soha  hisoblanadi.  Tadqiqot  davomida  moda  rivojlanishining bosqichlari,  uslub  shakllanishiga  ta’sir  etuvchi  omillar  va  zamonaviy  tikuvchilik texnologiyalarining  samaradorligi  tahlil  qilindi.  Shuningdek,  dizaynerlik yondashuvlari, mato tanlash, ranglar uyg‘unligi va kiyim konstruktsiyasining asosiy prinsiplari  ko‘rib  chiqildi.  Olingan  natijalar  tikuvchilik  sohasida  raqobatbardosh mahsulot yaratishda ilmiy asoslangan yondashuv muhim ekanligini ko‘rsatadi.