EHTIMOLLIK TAQSIMOTLARI TUSHUNCHASI - Maksetova Shoira Sardarovna; Orziqulova Zulfizarxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ehtimollik  nazariyasining  muhim tushunchalaridan biri — ehtimollik taqsimotlari keng yoritiladi. Tasodifiy miqdorlar, ularning turlari, diskret va uzluksiz taqsimotlar hamda taqsimot funksiyalarining asosiy xossalari  tushuntiriladi.  Shuningdek,  amaliyotda  qo‘llaniladigan  muhim  taqsimotlar haqida ham ma’lumot beriladi.