BOSHLANG‘ICH SINFLARDA INGILIZ TILINI O‘QITISHDA INTERAKTIV METODLARNING SAMARADORLIGI - Abdullajonova Shahnoza Qudratillo qizi; Qobuljonova Mushtariybegim Baxtiyorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinflarda  ingiliz  tilini  o‘qitishda interaktiv metodlarning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida zamonaviy pedagogik  yondashuvlar,  xususan,  o‘yinlar,  guruhli  ishlash  va  kommunikativ metodlarning  o‘quvchilarning  til  o‘rganish  jarayoniga  ta’siri  o‘rganildi.  Interaktiv metodlar orqali o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishi, faolligi va nutq ko‘nikmalari sezilarli  darajada  oshishi  aniqlangan.  Shuningdek,  ushbu  usullar  yordamida o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi va ijodiy yondashuvi rivojlanishi ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot  natijalari  boshlang‘ich  ta’lim  tizimida  interaktiv  metodlardan  keng foydalanish zarurligini asoslaydi.