SIYOSIY PARTIYALAR FAOLIYATIDA PRAGMATIK YONDASHUV: NAZARIY VA AMALIY TAHLIL - Qоdirоv Jаmshidbek Ikrоmjоn о‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada siyosiy partiyalar faoliyatida pragmatik yondashuvning nazariy  asoslari,  uning  demokratik  jamiyat  sharoitidagi  o‘rni  va  ahamiyati  hamda amaliy  natijalari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  siyosiy  partiyalarning  jamiyat manfaatlariga moslashuvi, elektorat bilan ishlash mexanizmlari, qonun ijodkorligi va parlament  nazoratidagi  ishtiroki  birinchi  taqdim  etilgan  manba  materiallari  asosida keng yoritiladi. O‘zbekiston Respublikasida ko‘ppartiyaviylik tizimining shakllanishi va  rivojlanishi  jarayonida  pragmatik  yondashuv  siyosiy  partiyalar  faoliyati samaradorligini oshiruvchi muhim omil ekanligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari siyosiy  partiyalar  faoliyatini  takomillashtirish,  ularning  jamiyatdagi  nufuzi  va ta’sirchanligini oshirishda ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.