DOD-41-500 RUSUMLI TUTUN SO‘RGICH ISHCHI KURAKLARINING YEYILISH MEXANIZMLARINI KOMPLEKS TAHLIL QILISH VA ULARNING BARDOSHLILIGINI OSHIRISH USULLARI - Mamatqulov Rustam Sharip o‘g‘li,; Raufov Lazizbek Muxidjon o‘g‘li,; Sobirjonova Dilnoza Xabibulla qizi,; Maxmadiyorov Sayfillajon Asliddin o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur tesizda DOD-41-500 markali tutun so’rgich ishchi kuraklarining yeyilish sabablari  kompleks  ravishda  tahlil  qilindi.  Gaz-abraziv  muhitda  yuzaga  keladigan asosiy yemirilish mexanizmlari aniqlanib, ularning intensivligiga ta’sir etuvchi omillar baholandi. Yeyilish jarayonlarini kamaytirishning samarali usullari taklif etildi.