TUTUN SO‘RGICH ISHCHI KURAKLARINING YEMIRILISHGA BARDOSHLILIGINI YEYILISHGA CHIDAMLI PLITALAR BILAN MUSTAHKAMLASH ORQALI OSHIRISH - Raufov Lazizbek Muxidjon o‘g‘li,; Komilov Islomjon Raimqul o‘g‘li,; Hasanov Eldor Muzaffar o‘g‘li,; Temirxonova Maxzunaxon Murodxon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur tesizda tutun so‘rgich (dudtortuvchi) mexanizmlar ishchi kuraklarining gaz-abraziv muhitda yemirilish jarayonlari tahlil qilindi. Yeyilishga chidamli plitalar bilan  qoplash  usulining  samaradorligi  o‘rganilib,  ushbu  usul  orqali  kuraklarning xizmat muddatini oshirish imkoniyati asoslab berildi.