TUTUNTORTUVCHI MEXANIZMLAR ISHCHI KURAKLARINING GAZ- ABRAZIV YEYILISHINI KAMAYTIRISH USULLARI - Sadullayey Zarif Sharipovich,; Raufov Lazizbek Muxidjon o‘g‘li,; Jamoliddinov Lazizxon Asliddin o‘g‘li,; Pashaliyev Ruslan Rustamovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  ishda  energetika  sanoatida  qo‘llaniladigan  dudtortuvchi  mexanizmlar ishchi  kuraklarining  gaz-abraziv  yeyilish  jarayonlari  o‘rganildi.  Yeyilish mexanizmlariga  ta’sir  etuvchi  asosiy  omillar  tahlil  qilindi  hamda  ularni kamaytirishning samarali usullari ishlab chiqildi. O‘zgaruvchan qattiqlikka ega ko‘p qatlamli  qoplamalarni  qo‘llash  orqali  yeyilishga  bardoshlilikni  oshirish  imkoniyati asoslab berildi.