BOSHLANG’ICH SINF O‘QUVCHILARINING YOSH XUSUSIYATLARINI HISOBGA OLGAN HOLDA MATEMATIK MODELLARDAN FOYDALANISH - Qayumova Gavhar Abdushukurovna,; Esonova Shahnoza Cho‘yanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  boshlang’ich  sinf  o‘quvchilarining  xususiyatlari  va ularning  matematikani  o‘zlashtirishiga  ta’siri,  shuningdek,  matematika  darslarida ushbu  xususiyatlarni  hisobga  olgan  holda  modellardan  foydalanishning  ahamiyati ko‘rib  chiqiladi.  Boshlang’ich  sinf  o‘quvchilari  uchun  eng  mos  bo‘lgan  modellar turlari, ulardan foydalanish usullari va metodik tavsiyalar keltirilgan.