BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA ILMIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH "NIMA UCHUN" VA "QANDAY". - Eshonxoʻjayeva Lazokatposhsha Raxmatillo qizi,; I.G.MAMAJONOV, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlangich sinf oquvchilarida ilmiy tafakkurni rivojlantirishda Nima uchun? va Qanday? savollarining ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot jarayonida  mazkur  savollar  o’quvchilarning  mantiqiy  fikrlashi,  sabab-oqibat boglanishlarini  tushunishi  hamda  mustaqil  xulosa  chiqarish  ko’nikmalarini shakllantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan. Shuningdek, dars jarayonida savol-javob, muammoli vaziyat yaratish va tajriba metodlaridan foydalanish ilmiy tafakkurni rivojlantirishning samarali vositasi ekanligi ko‘rsatib o‘tilgan.