INGLIZ TILINI O‘RGANISHDA MADANIYATLARARO TUSHUNISH VA KOMPETENSIYANING AHAMIYATI - Ibrohimova Nozimaxon Islomiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  ingliz  tilini  o‘rganish  jarayonida  madaniyatlararo tushunishning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Til shunchaki aloqa vositasi emas, balki madaniyatning ko‘zgusi ekanligi ilmiy jihatdan asoslanadi. Tadqiqot davomida til o‘rganuvchilarning madaniy tafovutlarni tushunishi muloqotdagi to‘siqlarni qanday bartaraf etishi va lingvistik kompetensiyani oshirishi ko‘rsatib o‘tilgan.