INGLIZ TILIDA HISSIY SIFATLARNING SEMANTIK VA PRAGMATIK TAHLILI - Munavvarjonova Xumora Mavlonjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  ingliz  tili  leksikasidagi  hissiy  sifatlarning  semantik  tabiati hamda  ularning  nutqdagi  pragmatik  vazifalari  tadqiq  etiladi.  Tadqiqotning  asosiy maqsadi  inson  ruhiy  holatlarini  ifodalovchi  sifatlarning  ma’no  qatlamlarini  ochib berish va ularni intensivlik darajasi bo'yicha tasniflashdan iboratdir. Maqolada kognitiv tilshunoslik  metodlari  yordamida  emotsional  leksikaning  o'ziga  xos  xususiyatlari yoritilgan  hamda  o'rganilayotgan  til  birliklarining  kontekstual  bog'liqligi  tahlil qilingan.