BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIGA INGILIZ TILINI O‘RGATISHDA QO‘SHIQLAR VA SHE’RLARNING DIDAKTIK AHAMIYATI - Abdullajonova Shahnoza Qudratillo qizi,; Jakbarova Mavluda Islomiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga ingiliz tilini o‘rgatishda qo‘shiqlar va she’rlarning didaktik ahamiyati tahlil qilinadi, Tadqiqotda musiqiy va poetic materiallarning o‘quvchilarganing til o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, eslab qolish qobiliyatini rivojlantirish hamda talaffuz va nutq ko‘nikmalarini shakllantirishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  dars  jarayonida  qo‘shiqlar  va she’rlardan  samarali  foydalanish  usullari  ham  ko‘rib  chiqildi.  Natijalar  shuni ko‘rsatdiki,  mazkur  metod  o‘quvchilarning  ingiliz  tilini  o‘zlashtirish  jarayonini sezilarli darajada yaxshilaydi.