OTORINOLARINGOLOGIK KASALLIKLARI BO‘LGAN BEMORLARNI PARVARISHLASHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Abdurafikova Rushana Rafisovna,; Xaldarbekova Malika Axinjanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola otorinolaringologik (LOR) kasalliklarga chalingan bemorlarni parvarishlashning bugungi kundagi zamonaviy standartlari va innovatsion yondashuvlarini  tahlil  qiladi.  Zamonaviy  tibbiyotda  bemor  parvarishi  shunchaki simptomatik  davolash  bilan  cheklanmay,  balki  multidissiplinar  yondashuv,  raqamli texnologiyalar  va  bemorga  yo‘naltirilgan  parvarish  modelini  o‘z  ichiga  oladi. Maqolada  bemorlar  hayot  sifatini  yaxshilash,  operatsiyadan  keyingi  reabilitatsiya davrini qisqartirish va LOR patologiyalarida hamshiralik parvarishining roli yoritilgan.