TALABALARNING SO‘Z BOYLIGINI OSHIRISHDA INTERAKTIV METODLAR - Zafarova Nilufar Zafar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola talabalarning so‘z boyligini oshirishda interaktiv metodlarning  samaradorligini  o‘rganadi.  Tadqiqot  davomida  150  nafar  o‘quvchi qatnashgan bo‘lib, ularga ikkita oy davomida turli xil interaktiv mashq va o‘yinlar orqali  ta'lim  berildi.  Natijasida  ma'lumotlarni  qayta  ishlash  va  tahlil  qilish  orqali interaktiv metodlar o‘quv jarayonida talabalarning o‘z va jumla qo‘llashda yangiligi, harakatlanishi va samaradorligi ko‘rsatildi. Tadqiqotning natijalari o‘quvchilarning so‘z  boyligida  o‘rtacha  48%  o‘sish  va  grammatik  xatolarining  35%  kamayishini ko‘rsatdi.