BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA BILISH FAOLLIGINI RIVOJLANISHNING DIDAKTIK ASOSLARI - Sattarova Xusnidaxon Ravshanbek qizi,; I.G.Mamajonov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o’quvchilarida bilish faolligini rivojlantirishning  didaktik  asoslari  yoritilgan.  Unda  bilish  faolligi  tushunchasining mohiyati,  uning  pedagogik  va  psixologik  jihatlari,  shuningdek,  ta’lim  jarayonida qo’llaniladigan asosiy didaktik tamoyillar tahlil qilingan. Muammoli ta’lim, interfaol metodlar,  o’yin  texnologiyalari  hamda  axborot-kommunikatsiya  vositalaridan foydalanish  orqali  o’quvchilarning  mustaqil  fikrlashi  va  ijodiy  yondashuvini shakllantirish masalalari ko’rib chiqilgan. Maqolada boshlang’ich ta’lim  jarayonida o‘qituvchining ro’li va motivatsiyaning ahamiyati ham asoslab berilgan.