OILALARDAGI AJRIM HOLATLARINING O‘QUVCHI YOSHLARGA PSIXOLOGIK TA’SIRLARI - Karimova Gulfira Burxonovna,; Muhammadiyeva Hulkar Maxammadi qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  oilaviy  ajrimlarning  maktab  yoshidagi o‘quvchilar  ruhiyatiga  ko‘rsatadigan  ko‘p  qirrali  ta’sirlari  tizimli  ravishda  tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  ajrim  jarayonining  bolalarda  keltirib  chiqaradigan  emotsional, kognitiv  va  xulq-atvor  o‘zgarishlari,  shuningdek,  ushbu  travmaning  turli  yosh davrlaridagi  o‘ziga  xos  xususiyatlari  yoritilgan.  Maqolada  o‘quvchi  shaxsini reabilitatsiya qilishda pedagogik-psixologik qo‘llab-quvvatlash tizimining ahamiyati ilmiy asoslab berilgan.