MAKTABDA ZO‘RAVONLIKNI OLDINI OLISH - Nurullayeva Dilshoda Sagdulloyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqola maktabda zo‘ravonlik hodisasining kelib chiqishi, uning  o‘quvchilar  ruhiyatiga  ta’siri  va  ushbu  illatni  bartaraf  etishning  zamonaviy yondashuvlarini  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqotda  bullingning  nafaqat shaxslararo  nizo,  balki  ijtimoiy-tizimli  muammo  ekanligi  asoslab  berilgan. Shuningdek,  maqolada  zo‘ravonliksiz  ta’lim  muhitini  yaratishda  maktab,  oila  va jamiyat hamkorligining institutsional asoslari yoritib berilgan.