BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA BULLING HOLATLARINING PSIXOLOGIK SABABLARI - Botirova Odina Mirzakarimova,; Saidova Dilfuza Elmurodovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  kichik  maktab  yoshidagi  bolalar  o‘rtasida kuzatiladigan  bulling  hodisasining  psixologik  determinantalari  atroflicha  tahlil qilinadi. Tadqiqotda bullingning yuzaga kelishida kognitiv soha, affektiv holatlar va ijtimoiy-pedagogik  muhitning  o‘rni  ilmiy  asoslab  berilgan.  Shuningdek,  maqolada bulling  ishtirokchilarining  individual-psixologik  xususiyatlari  hamda  ushbu  salbiy holatning oldini olishga qaratilgan kompleks chora-tadbirlar tizimi taklif etilgan.