O‘QUV JARAYONIDA O‘QUVCHILARDAGI HISSIY ZO‘RIQISHLARNI PSIXOLOGIK DIAGNOSTIKA QILISH - Botirova Odina Mirzakarimova,; Saidova Dilfuza Elmurodovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  tadqiqotda  zamonaviy  ta’lim  muhitida  o‘quvchilarning psixologik  salomatligiga  ta’sir  etuvchi  hissiy  zo‘riqishlar  (emotsional  stress) muammosi ko‘rib chiqiladi. Maqolada kognitiv va emotsional jarayonlarning o‘zaro bog‘liqligi,  o‘quvchilarning  turli  yosh  davrlarida  hissiy  zo‘riqishlarning  namoyon bo‘lish  xususiyatlari  hamda  ularni  aniqlashda  qo‘llaniladigan  zamonaviy psixodiagnostik  usullar  tizimi  batafsil  bayon  etilgan.  Tadqiqot  natijalari  o‘quv jarayonini  optimallashtirish  va  o‘quvchilarda  stressga  chidamlilik  ko‘nikmalarini shakllantirish bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.