O'SMIRLARDA QO'RQUV TUFAYLI YUZAGA KELADIGAN EMOTSIONAL ZO'RIQISHLARNI PSIXOLOGIK BARTARAF ETISH - Djurayeva Charos Qayumovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘smirlik  davrida  qo‘rquv  va  xavotirlanish natijasida  yuzaga  keladigan  emotsional  zo‘riqishlarning  psixologik  tabiatini o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqotda  o‘smirlardagi  qo‘rquvlarning  ijtimoiy  va shaxsiy sabablari, ularning emotsional sohadagi namoyon bo‘lish xususiyatlari hamda ushbu holatlarni bartaraf etishga qaratilgan zamonaviy psixoterapevtik yondashuvlar tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  maqolada  kognitiv-bixevioral  terapiya  va  art-terapiya metodlarining samaradorligi ilmiy asoslab berilgan.