BIZ ZO‘RAVONLIKKA QARSHIMIZ - Azimova Nafisa Sunnatovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  jamiyatning  eng  og‘riqli nuqtalaridan  biri  bo‘lgan  zo‘ravonlik  muammosi  tizimli  tahlil  qilinadi.  Muallif zo‘ravonlikning jismoniy, ruhiy, iqtisodiy va raqamli ko‘rinishlarini tadqiq etar ekan, uning  shaxs  shakllanishiga  va  jamiyat  barqarorligiga  ko‘rsatadigan  salbiy  ta’sirini neyropsixologik  va  sotsiologik  nuqtai  nazardan  asoslab  beradi.  Maqolada zo‘ravonlikka  qarshi  kurashda  preventiv  pedagogika,  tolerantlik  madaniyati  va huquqiy ongni yuksaltirish mexanizmlari taklif etilgan.