O‘SMIRLAR PSIXOLOGIYASI: INQIROZ, RIVOJLANISH VA IJTIMOIY ADAPTATSIYA MASALALARI - Muhiddinova Nafisa Shamsiddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlik davrining psixofiziologik va ijtimoiy-psixologik o‘ziga xosliklari tizimli ravishda tadqiq etiladi. Muallif o‘smirlik davridagi "shaxsiy  identifikatsiya"  inqirozini  neyropedagogik  va  ekzistensial  yondashuvlar asosida  tahlil  qiladi.  Tadqiqotda  o‘smirlarning  referent  guruhlari  bilan  muloqoti, xarakter aksentuatsiyalari va deviant xulq-atvorning oldini olish mexanizmlari ilmiy asoslab berilgan.