INFORMATIKA DARSLARIDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Madenova Guljamila Tursınbaevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Ushbu  maqolada  informatika  va  axborot  texnologiyalari fanini o‘qitish jarayonida interaktiv metodlardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan.  Tadqiqot  davomida  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar  asosida  tashkil etilgan darslarning o‘quvchilarning bilim darajasi, darsdagi faolligi hamda mustaqil fikrlash  qobiliyatiga  ta’siri  o‘rganilgan.  Shuningdek,  informatika  darslarida  “Aqliy hujum”,  “Klaster”,  “Venn  diagrammasi”,  “Insert”  kabi  interaktiv  metodlardan foydalanishning  afzalliklari  yoritib  berilgan.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  interaktiv metodlardan foydalanish o‘quvchilarning mavzuni chuqurroq o‘zlashtirishiga, axborot texnologiyalariga  bo‘lgan  qiziqishini  oshirishga  hamda  ularning  raqamli kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qilishi aniqlangan.