GERMANIYA TAJRIBASI ASOSIDA “BIZNES ASOSLARI” FANINI O‘QITISHDA DUAL TA’LIM YONDASHUVINI QO‘LLASH METODIKASI - Usmanova Dilfuzaxon, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Germaniya ta’lim tizimi tajribasi asosida “Biznes asoslari” fanini o‘qitishda dual ta’lim yondashuvini qo‘llashning nazariy va metodik jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda dual ta’lim modelining mohiyati, uning kasbiy  ta’lim  tizimidagi  o‘rni  hamda  o‘quvchilarda  tadbirkorlik  kompetensiyalarini shakllantirishdagi  samaradorligi  yoritilgan.  Shuningdek,  innovatsion  pedagogik metodlar va korxonalar bilan hamkorlik mexanizmlarini joriy etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.