BANKLARDA ASOSIY VOSITALAR HISOBI - Esanov Oybek Madatovich,; Yo’ldosheva Munira Ikrom qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  bank  o’z  faoliyatini  olib  borishda  funksiyalarini bajarishda u moddiy texnik bazaga ega bo’lishi kerak, ya’ni o’z asosiy vositalar bilan taminlangan bo’lishi lozim. Xususan, asosiy vositalar tan olish, baholash, ularning harakatini hisobga olish hamda amortizatsiya hisoblash tartiblari tahlil etilgan. Asosiy vositalar  bir  yildan  ortiq  muddatda  foydalanishga  mo’ljallangan  moddiy  aktivlar bo’lib  ular  bank  faoliyatida  bank  ma’muriy  maqsadlar  va  ijara  berish  uchun ishlatiladi. Asosiy vositalar hisobini yuritishda amaldagi me’yoriy-huquqiy asoslar va ularni takomillashtirish yo’nalishlari ko’rib chiqilgan.