BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINING KREATIV SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH YO’LLARI - Raximjonova Rayxona Shuxtar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  kreativ  salohiyatini rivojlantirishga  doir  ilmiy-pedagogik  yondashuvlar,  nazariy  asoslar,  innovatsion metodlar  va  amaliy  texnologiyalar  tizimli  ravishda  tahlil  qilinadi.  Dunyo  tajribasi, xorijiy  adabiyotlar  hamda  milliy  pedagogika  merosi  asosida  kreativlikni shakllantiruvchi  mexanizmlar  o‘rganiladi.  Sensor  didaktik  o‘yinlar,  kreativitga asoslangan interfaol metodlar, divergent fikrlashni rag‘batlantirish usullari, tasavvur faoliyatini  rivojlantirish  bosqichlari  keng  yoritiladi.  Shuningdek,  mavjud  ilmiy manbalarda  aniqlangan  muammolar  va  tadqiqot  bo‘shliqlari  ko‘rsatilib,  zamonaviy ta’lim talablari asosida taklif va xulosalar ishlab chiqiladi.