PLUG LEMEXLARINI YEYILGAN O‘LCHAMLARINI ZAMONAVIY USULLAR BILAN QAYTA TIKLASH VA TA’MIRLASH TEXNOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH - Yo‘ldoshev Bekzod Bahromovich,; Kenjayev To‘ymurod Nematulla o‘g‘li,; Sobirjonova Dilnoza Xabibulla qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiva. Bugungi  kunda  dunyo  mashinasozlik  sanoatida  turli  og‘ir  sharoitlarda  ishlab kelayotgan  mashina  detallarini  vaqt  o‘tishi  mobaynida  yemirilishlar  kuzatilmoqda albatta.Bu  esa  ish  sifatiga  juda  katta  salbiy  ta'sir  ko‘rsatmoqda.  Bunday  detallarni yangisini ishlab chiqgandan ko‘ra uni qayta tiklash va puxtalash ham iqtisodiy ham vaqt sarfi jihatidan eng maqbul yo‘llardan biridir.Ushbu maqolada o‘lchamlarni qayta tiklash va puxtalashning bir necha xil usullari ko‘rsatilib o‘tilgan.