GAZ-ABRAZIV MUHITDA ISHLOVCHI TUTUN SO‘RGICH KURAKLARINI YEYILISHGA CHIDAMLI PLITALAR BILAN HIMOYALASH USULLARI - Yuldashev Bekzod Baxramovich,; Kenjayev To‘ymurod Nematulla o‘g‘li,; Xurramov Abdulla Oʻrol oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur tezisda tutun so‘rgich (dudtortuvchi) mexanizmlar ishchi kuraklarining gaz-abraziv muhit ta’sirida yuzaga keladigan yemirilish jarayonlari kompleks tahlil qilindi.  Yeyilish  jarayonining  asosiy  qonuniyatlari  va  uning  kurak  yuzasi  bo‘ylab taqsimlanish xususiyatlari aniqlanib, eng intensiv yemirilish zonalari belgilandi. Yeyilishga chidamli plitalar bilan qoplash usulining samaradorligi eksperimental va tahliliy jihatdan baholandi. Olingan natijalar ushbu texnologiyani qo‘llash orqali ishchi  kuraklarning  xizmat  muddatini  uzaytirish,  ularning  ekspluatatsion ishonchliligini oshirish hamda ta’mirlash xarajatlarini kamaytirish mumkinligini ilmiy asosda tasdiqladi.