YUPQA DEVORLI PO‘LAT LESTLARNI LAZERLI PAYVANDLASH ASOSIDA BIRIKTIRISH REJIMLARINI TAHLIL QILISH VA CHOK SIFATINI OSHIRISH - Yo‘ldoshev Bekzod Bahromovich,; Kenjayev To‘ymurod Nematulla o‘g‘li,; Xushvaqtov Bekzod Akbar o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy  maqolada lazerli payvandlash bu juda nozik,tez va aniq payvand choklarni olish  imkonini beradi.Bu  jarayonda  millimetrning  yuzdan  bir  qismigacha aniq  yuqori  tezlikda  payvadlash  mumkin.Avtomatlashtirishga  qulay,  robotlar  bilan ishlashga  mos,  rangli  materilarni  hamda  har-xil  materiallarni  masalan  po‘lat-aluminiy,yoki mis-po‘lat payvandlash mumkin.