TASVIRIY SAN’ATDA NATYURMORT ISHLASH BOSQICHLARI - Xudayberdiyeva Kamola Furqatjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tasviriy  san’at  janrlaridan  biri  bo‘lgan natyurmortni  ishlash  bosqichlari,  kompozitsiya  tuzish,  yorug‘-soya  munosabatlarini topish,  rang  tanlash  va  asarni  yakunlash  jarayonlari  keng  yoritiladi.  Natyurmort rassomdan kuzatuvchanlik, shakl va hajmni his qilish, rang uyg‘unligini to‘g‘ri berish mahoratini  talab  etadi.  Maqolada  amaliy  tavsiyalar  va  metodik  yondashuvlar  ham keltirilgan.