ВЛИЯНИЕ ОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ НАГРУЗОК НА МОРФОФУНКЦИОНАЛЬНОЕ РАЗВИТИЕ ДЕТЕЙ И ПОДРОСТКОВ - Xасанова Мухлиса Хайрулло кизи,; Алиева Рано Амануллаеана., (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimidagi  o‘quv yuklamalarining bolalar va o‘smirlarning morfofunksional rivojlanishiga ta’siri keng qamrovli tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida maktab o‘quvchilarining jismoniy o‘sishi, tayanch-harakat tizimidagi o‘zgarishlar, ko‘rish qobiliyatining pasayishi hamda asab tizimidagi  funksional  buzilishlar  ilmiy  nuqtai  nazardan  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada o‘quv  jarayonini  optimallashtirish  va  sog‘liqni  saqlash  texnologiyalarini  joriy  etish bo‘yicha takliflar berilgan.