ZAMONAVIY JAMIYATDA HUQUQ IJODKORLIGINING QONUNCHILIK TIZIMINI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Soibnazarov Xurshid Xoʻjaqul Oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANOTATSIYA:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  jamiyat  sharoitida  huquq ijodkorligining  mohiyati,  uning  nazariy  asoslari  hamda  qonunchilik  tizimini rivojlantirishdagi  o‘rni  keng  tahlil  qilinadi.  Huquq  ijodkorligi  davlat  hokimiyati organlarining  asosiy  faoliyat  yo‘nalishlaridan  biri  sifatida  jamiyatdagi  ijtimoiy munosabatlarni tartibga solish, fuqarolarning huquq va erkinliklarini ta’minlash hamda huquqiy davlat barpo etishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada normativ-huquqiy hujjatlarni ishlab chiqish jarayonining zamonaviy yondashuvlari, qonunchilik sifatini  oshirish  omillari,  shuningdek,  huquq  ijodkorligining  samaradorligini ta’minlashda ilmiylik, tizimlilik va ochiqlik prinsiplari alohida yoritiladi.  Shu bilan birga,  raqamli  texnologiyalar  va  global  integratsiya  jarayonlari  sharoitida qonunchilikni takomillashtirishning dolzarb masalalari ham ko‘rib chiqiladi.