ОНА ТИЛИ ВА АДАБИЁТ ДАРСЛАРИДА СПОРТЧИ ЎҚУВЧИЛАРНИНГ КОММУНИКАТИВ КОМПЕТЕНТЛИГИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ - ҒУЛОМОВА Дилором, (TADQIQOTLAR, 2026)
АННОТАЦИЯ Мазкур мақолада олимпия ва паралимпия спорт турларига ихтисослашган таълим  муассасаларида  она  тили  ва  адабиёт  фанини  ўқитишнинг  ўзига  хос жиҳатлари  таҳлил  қилинади.  Тадқиқотда  спортчи  ўқувчиларнинг  нутқ маданиятини  юксалтириш,  уларнинг  халқаро  майдондаги  коммуникатив қобилиятларини  ривожлантиришда  бадиий  адабиётнинг  ўрни  ёритилган. Муаллиф  дарс  жараёнида  назарий  билимларни  спорт  соҳасига  оид  матнлар билан  интеграция  қилиш  орқали  таълим  самарадорлигини  ошириш  бўйича методик тавсиялар беради.