BADIIY ADABIYOTDA BOLA OBRAZI: "OQ KEMA" ASARI MISOLIDA - Rashidova Odina (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Chingiz  Aytmatovning  "Oq  kema"  asari misolida  badiiy  adabiyotda  bola  obrazining  talqini,  uning  badiiy-estetik  va  falsafiy mohiyati  tahlil  qilinadi.  Bolaning  dunyoqarashi,  orzulari  va  fojiali  taqdiri  orqali yozuvchi insoniyat, ezgulik va adolat mavzularini yoritadi. Maqolada bola obrazining kompozitsion  o'rni,  ramziy  mazmuni  va  psixologik  tasviri  kabi  masalalar  ko'rib chiqiladi.