PUSHKIN ERTAKLARINING G‘OYAVIY-BADIIY TAHLILI - Odiljonova Mavjuda Adhamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur maqolada Pushkin ertaklarining g‘oyaviy mazmuni va badiiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Unda yozuvchining xalq og‘zaki ijodi an’analariga tayangan  holda  yaratgan  ertaklaridagi  obrazlar  tizimi,  til  va  uslub,  shuningdek, tarbiyaviy ahamiyati ilmiy asosda yoritiladi.