BADIIY DETAL VA UNING OBRAZ YARATISHDAGI ROLI - Abobakirova Xayriniso, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada badiiy detal tushunchasi, uning turlari hamda badiiy  asar  kompozitsiyasidagi  o‘rni  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Badiiy detalning obraz yaratish, qahramon xarakterini ochish, syujetni rivojlantirish va muallif g‘oyasini ifodalashdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek va jahon adabiyoti namunalaridan  olingan  misollar  asosida  detalning  semantik  va  estetik  funksiyalari ochib beriladi.