QONUN IJODKORLIGI JARAYONIDA FUQAROLIK JAMIYATI INSTITUTLARI ISHTIROKINING ASOSIY SHAKLLARI - Rahmatullayeva Elinora, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  qonun  ijodkorligi  jarayonida  fuqarolik jamiyati  institutlarining  ishtirokiga  oid  nazariy  va  amaliy  masalalar  tahlil  etiladi. Maqola  doirasida  fuqarolik  jamiyatining  normativ-huquqiy  hujjatlar shakllantirilishidagi  roli,  uning  asosiy  shakllari  —  jamoatchilik  muhokamasi, ekspertiza, parlament eshituvlari, petitsiyalar va elektron platformalar orqali ishtirok —  ilmiy  jihatdan  o'rganiladi.  O'zbekiston  qonunchiligining  amaldagi  holati  xorijiy tajriba  bilan  qiyoslab  tahlil  qilinadi,  amaliy  muammolar  aniqlanadi  hamda  ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqiladi.