OTAMDAN QOLGAN DALALAR ROMANIDA XALQ FOJEASI TASVIRI - O'roqova Bahora Baxrom qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada To‘g‘ay Murodning “Otamdan qolgan dalalar” romanida xalq fojeasining badiiy tasviri tahlil qilinadi. Asarda o‘zbek xalqining og‘ir turmush  tarzi,  ijtimoiy  muammolari  hamda  insoniy  kechinmalari  realistik  usulda yoritilgan. Shuningdek, yozuvchining badiiy mahorati va milliy ruhni aks ettirishdagi o‘rni tahlil etiladi.