YASHIL INFRATUZILMANING SHAHAR HAVOSIDAGI (PM) ZARRALARINI KAMAYTIRISHDAGI ROLI - G‘.A.Nazarov; Z.F.Saloxiddinova; D.O‘.Abdullayeva (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Yashil  infratuzilmaning  shahar  havosidagi  PM₂.₅  va  PM₁₀ zarrachalarini  kamaytirishdagi  samaradorligi  o‘rganildi.  Natijalarga  ko‘ra,  yashil hududlar  PM  darajasini  o‘rtacha  15–35%,  optimal  sharoitlarda  esa  40%  gacha kamaytiradi.  Samaradorlik  landshaft  dizayni,  o‘simlik  turlari  va  urban  sharoitlarga bog‘liqligi  aniqlanib,  shahar  ekologiyasini  yaxshilash  uchun  ilmiy  asoslar shakllantirildi.