PEDAGOGIK FIKR TARAQQIYOTIDA O‘QITUVCHINING KASBIY MAHORATI HAMDA BURCH VA MAS’ULIYATLARI - Egamberdieva Gulnora Toshmurodovna,; Latipova Ma’rifat Salohiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  pedagogik  fikr  taraqqiyoti  kontekstida o‘qituvchining kasbiy mahorati, burch va mas’uliyatlari masalasi yoritilgan. Sharq va G‘arb pedagogik tafakkurining yirik namoyandalari qarashlarining zamonaviy ta’lim jarayonidagi  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  bugungi  kun  o‘qituvchisining kasbiy  mahorat mezonlari, kasbiy burch va mas’uliyat  tushunchalarining mazmuni, ularning o‘zaro uyg‘unligi amaliy misollar asosida ochib berilgan. Maqola bo‘lajak pedagoglar, amaliyotchi o‘qituvchilar hamda ta’lim sohasidagi tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.