SUN’IY INTELLEKT VOSITALARINING TA’LIM JARAYONIDAGI IMKONIYATLARI - Jalolov Muhammadmirzo Jamol o'g’li; Jo‘rayeva Zamira Ishmuminovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  sun’iy  intellekt  vositalarining  ta’lim jarayonidagi  imkoniyatlari  hamda  ularning  o‘quv  samaradorligiga  ta’siri  tahlil qilingan.  Tadqiqotda  sun’iy  intellekt  texnologiyalarining  individuallashtirilgan ta’limni  tashkil  etish,  o‘quvchilarning  bilim  darajasini  tahlil  qilish  va  ularni rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, ingliz tilini o‘qitish jarayonida sun’iy intellekt  asosidagi  platformalardan  foydalanishning  didaktik  afzalliklari  asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sun’iy intellekt vositalari talabalarning lingvistik va  kommunikativ  kompetensiyalarini  rivojlantirishda  muhim  ahamiyat  kasb  etishi aniqlangan.